Simpele webshop

Snel webshop starten; binnen een dag online!

De coronacrisis en de bijbehorende maatregelen zijn voor veel ondernemers een grote uitdaging. Langzaam gaan we ons voorbereiden op het “nieuwe normaal”: er zal veel meer online zaken gedaan en besteld worden. Niet alleen wordt er veel meer online gewerkt, ook ziet men een flinke stijging in de online verkopen. Virusvrij shoppen, betalen en afhalen of bezorgen wordt voorlopig de standaard. Daar moet je ook als (kleine) zelfstandig ondernemer snel op inspelen met een simpele webshop voor jouw onderneming. Zorg dat jouw klanten ook jouw klanten blijven. Mis de boot niet!

Natuurlijk heb je al een website of ben je met jouw onderneming aanwezig op de sociale media, maar je hebt mogelijk nog geen een eigen webshop. Dit is de situatie voor veel kleine zelfstandigen, zoals bijvoorbeeld buurtwinkels en restaurants. Het maken van een webshop kost tijd en geld en dat is waar veel kleinere ondernemingen juist nu een gebrek aan hebben.

Eenvoudige webshop in een dag

Jouw producten en diensten binnen een dag online! Met Helptppay heb een een eenvoudige webshop in een dag. Kleine ondernemers hebben vaak niet de resources om zelf snel een webshop te starten. Behalve het opzetten en onderhouden van een simpele webshop, zul je namelijk ook de financiële kant op orde moeten hebben: hoe en waar ontvang je jouw geld? Helptopay biedt jou de helpende hand: een gratis webshop binnen één dag online en het geld van de verkopen direct naar jouw bankrekening. Dit is hoe het werkt:

 • Maak een account aan
 • Klik op 'nieuw formulier (dit is dus 'nieuwe webshop')
 • Geef je formulier een titel en een beschrijving
 • Klik op nieuw product, voeg een titel, beschrijving en foto toe
 • Klik op opslaan - je krijgt een link en je webshop is nu live.

Jij maakt snel en eenvoudig een bestelformulier of bestelpagina en klanten kunnen zelf direct online bestellen en afrekenen. Geen gedoe meer met bestellingen via WhatsApp, Messenger of andere berichten. Versturen van betalingen en de financiële afhandeling wordt automatisch geregeld. Het enige wat jij moet doen, is zorgen dat de bestellingen op tijd klaarstaan of bezorgd worden.

Maak direct jouw eigen account aan

Kosten goedkope webshop

Het mooie van bovenstaand verhaal? Het is helemaal gratis:

 • Opstartkosten
 • Hosting kosten
 • Maandelijkse kosten
 • abonnement

Je betaald namelijk een goedkoop bedrag van 68 cent per transactie. Verkoop je niks in je eenvoudige webwinkel? Dan betaal je ook niks. En daarbij kun je ook nog kiezen of je de servicekosten zelf betaald, of doorberekend aan je klant. Dan is het helemaal gratis!

Simpele webshop, snel en compleet

Deze eenvoudige webshop kun je zien als een online bestelformulier of bestelpagina en meer heb je in principe ook niet nodig. Hiermee kun jij jouw klanten snel en accuraat bedienen. Je maakt zelf het bestelformulier al dan niet met foto’s, omschrijvingen en prijzen van de producten die jij online wilt aanbieden. Deze eenvoudige webshop heeft drie functies:

 • Het presenteert producten of diensten.
 • Het heeft een mogelijkheid voor bestellen.
 • Het zorgt voor de financiële afhandeling van de bestelling.


Bekijk hier een aantal voorbeelden van klanten van Helptopay


Webshop in een dag

Het enige wat jij moet doen is een gratis account aanmaken. In de account koppel je jouw bankrekening aan Mollie; via dit platform en via iDEALworden de betalingen geregeld. Deze gaan dus direct naar jouw bankrekening. Je kunt nu direct aan de slag om jouw bestelpagina in te richten.

Voor het gebruik van het platform van Helptopay worden geen vastekosten in rekening gebracht. Je betaald pas als je ook werkelijk wat hebt verkocht. Per bestelling wordt minder dan een Euro in rekening gebracht voor gebruik van ons platform en om de transactiekosten van de financiële transactie te dekken.

Zo ziet de koppeling met Mollie er in Helptopay uit, als je geen Mollie account hebt maak je die in 5 minuten aan:

Webshop beginnen

Met de eenvoudige webshop software van Helptopay is het beginnen van een webshop wel heel erg makkelijk geworden. 

Geen technische kennis nodig

Helptopay werkt met een drag & drop functie en een tekst editor. Of nog makkelijker gezegd: de webshop software 

Geen domeinnaam nodig (wel mogelijk)

Je hoeft - als je dat wil - niet eens na te denken over een domeinnaam. Helptopay genereert die automatisch. Wil je Helptopay liever toch op een eigen gekozen domeinnaam draaien? Dan is dat ook geen probleem. Met de embed code (lijkt moeilijk, is het niet) kun je de Helptopay webshop gemakkelijk op jouw domein laten draaien.

Webshop inrichten

Als je je webshop gaat beginnen moet je vaak veel keuzes maken over hoe de shop in te richten. Met Helptopay hebben wij dat al bedacht. De meest doeltreffende manier van inrichting hebben we standaard gemaakt. Maak gratis een account aan en ervaar het zelf.

Tips voor het maken van een bestelpagina

Voor het maken van de bestelpagina moet je even de tijd nemen. Bedenk dat het een visitekaartje van jouw onderneming is, dus je wilt dat het er op zijn minst netjes uit ziet.

 1. De producten worden in lijstformaat (onder elkaar) getoond, dus zet producten van dezelfde categorie bijeen.
 2. Een foto zegt meer dan 1000 woorden, maar is niet altijd nodig. Maak jij een horeca webshop, dan zijn mooie foto’s van de gerechten natuurlijk een plus. Voor de webshop van de slager of de groenteboer is een foto van de producten wellicht minder belangrijk.
 3. Zorg voor een korte doeltreffende beschrijving van elk product. 

Natuurlijk kun je het bestelformulier voorzien van jouw bedrijfslogo of gewoon een mooie foto van jouw zaak. Verder zijn er nog enkele instellingen die je kunt maken. Zo kun je er onder andere voor kiezen om de klant de mogelijkheid te bieden om een fooi te geven. Je kunt natuurlijk ook meerdere pagina’s maken. Zo kun je bijvoorbeeld een speciale Moeder- of Vaderdag bestelpagina maken. Heb je de bestelpagina klaar, dan moet je natuurlijk wel zorgen dat jouw klanten weten dat zij bij jou ook online kunnen bestellen.

Een voorbeeld van een bestelpagina met iDEAL en Mollie koppeling:

Jouw gratis webshop promoten

Dit is natuurlijk zeer belangrijk. Natuurlijk promoot je de link van jouw bestelpagina ook in de sociale media. Facebook, Twitter, WhatsApp en waar je nog meer met jouw onderneming aanwezig bent in de sociale media. Vergeet ook niet de link naar de bestelpagina te vermelden in jouw e-mails. Heb je een website, dan kun je de de bestelpagina “embedden” in jouw website. Zo wordt de bestellijst in jouw website geïntegreerd. Dit is eenvoudig te realiseren en kom je er niet direct uit, dan bel je ons even. Wij regelen het voor jou. Ook gratis.

Tot slot promoot je jouw bestelpagina in jouw onderneming of zaak. Zorg dat klanten die de zaak bezoeken zien dat zij ook online bij jou terecht kunnen. Zet een bord met de link in de etalage of schrijf het op de winkelruit. Je kunt ook nog flyers laten drukken die je in de buurt uit laat delen.

Snel webshop starten, begin vandaag nog

Maak jouw webshop in een dag. Het starten van een simpele webshop op de site van helptopay.nl is gratis, dus waarom zou je het niet proberen? Wil je een horeca webshop maken of wellicht ben jij een bloemist? Het maakt niet uit wat jij verkoopt, iedereen kan in 4 stappen morgen al zijn producten online verkopen:

 • Maak een gratis account aan.
 • Klik op “Mollie connect” om jouw bankrekening met Mollie te koppelen.
 • Maak een mooi bestelformulier met jouw producten.
 • Deel de link van het formulier op de sociale media en jouw website.

Je ziet, je kunt het vanavond al geregeld hebben en morgen de orders ontvangen. Vergeet niet jouw webshop te promoten onder jouw (potentiële) klanten. Veel succes!

Maak direct een account aan

Eenvoudige webshop voor....

Helptopay kan met elk creatief idee gebruikt worden. Een opsomming per categorie:

Eten en drinken

Horeca  * restaurant * lunchroom * catering * snoepwinkel * bierbrouwerij * foodtruck * Hotel * Strandpaviljoen * Koffiezaak * Groothandel * verse sappen

Speciale gelegenheden

Vaderdag * Moederdag * Valentijn * Kerst * Sinterklaas * Oud en nieuw

Gedwongen van offline naar online

Kapper * Magazine verkoop * Fietsverkoper * Mondmaskers * Mondkapjes * Administratie kantoor * Terras reservering * Tafel reservering * Startup webshop * 


Maak direct een account aan